Fitness
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Cuprins |
Ce este fitness-ul?
Contrar presupunerilor unora, fitness-ul nu este doar un culturism cu greutati mai mici si rezultate pe masura. Folosirea de greutati mai mici in antrenamentele de fitness este doar o diferenta intre cele doua tipuri de activitati sportive, e drept, usor de observat. Fitness-ul este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin este pentru un aparat electronic.
El reprezinta o conditie pentru a arata si a ne simti mai bine. Cum gusturile difera, doza de subiectivism va fi foarte mare in definirea conceptelor de a "arata bine" si "a se simti bine", motiv pentru care si antrenamentele vor fi diferentiate in functie de caracteristicile individuale ale practicantilor: varsta, sexul, greutatea, inaltimea, capacitatea de efort, sanatatea organismului, scopul urmarit. Definitiile sunt numeroase si nu ne asumam riscul de a va plictisi cu ele. Va spunem doar ca trasatura definitorie a fitness-ului este regularitatea exercitiilor.
Daca faci jogging o data pe an sau urci pe scari cand nu merge liftul nu poti sa spui ca faci fitness, acest sport presupunand intai de toate o activitate durabila. De asemenea, este foarte importanta si intensitatea exercitiilor. Un antrenament de fitness presupune o sedinta de cel putin 20 de minute de activitate dinamica, cu pauze mai mici decat in cazul culturismului. ...mai mult... [1]
Reguli in fitness
5 REGULI DE BAZA IN FITNESS
- Generalitati
- Modificarea periodica a exercitiilor
- Modificarea timpului acordat antrenamentului
- Modificarea pauzelor dintre repetitii
- Modificarea timpului dintre seturile de exercitii
- Sfaturi utile[2]
Fitnessul ca medicina preventiva
Activitatea fizica si sanatatea. Acesta este singurul raspuns la intrebarea cum facem sa intensificam metabolismul. Miscarea sau sportul vine in ajutorul si in intampinarea schimbarii stilului de viata. RETINETI: Intensificarea metabolismului se face doar prin sport. Activitatea fizica regulata, imbunatateste sanatatea reducand riscul:
- - boli de inima
- - diabet
- - cancer
- - hipertensiune
- - depresie si anxietate
- - obezitate
- - osteoporoza.
Ajuta la promovarea:
- - starii (psihice) de bine
- - acuitate mentala
- - putere si echilibru, prevenind imbolnavirile
- - energie si vitalitate
- - viata mai lunga si mai placuta.
- - piele frumoasa si aspect tanar/intinerit.... mai mult... [4]
Bicicleta sau stepper?
Una dintre membrele noastre, Maria, a vrut sa stie ce aparate sunt esentiale pentru a le folosi acasa: bicicleta sau stepper-ul? Ea intreba si cum sa se decida ce model sa aleaga, de la ce firma.
Sportul-pasiune feminina Sportul este sinonim cu buna dispozitie si pofta de viata. Chiar si activitatile aparent minore, de tipul urcat pe scari sau mersul pe jos pe distante mari, sunt bune pentru sanatate.
Postura corecta
Unde se simte o presiune mai mare sau durere inseamna ca trebuie sa iti indrepti postura. Corpul nostru se adapteaza in timp. Daca stai cocosat, asa vei ramane. Daca te indrepti, inveti sa stai asa.
121 Fit Team Toate participantele muncesc, merg la sala sau fac miscare in diverse moduri, tin dieta, mananca sanatos si au grija de modul in care arata.
Antrenament tricepsi Tricepsul este un muschi situat intre umar si cot, pe partea posterioara si laterala a osului denumit humerus.
Puterea mintii:Ki Aikido Incepand cu postura corpului, ce gandesti si terminand cu atitudinea iti poti schimba viata. Cel care stie sa isi coordoneze mintea si trupul este mai puternic, mai optimist si se bucura de viata.... mai mult...[5]
Program pentru sport si fitness
Principiile de baza in nutritia pentru sportivi si nutritia pentru cresterea masei musculare... masei_musculare.htm detalii.
Bautura proteica nutritiva. Reprezinta componentul de baza al programului Herbalife. Este un produs foarte hranitor, fara egal in lume, fiind cel mai apropiat, ca valoare nutritiva, de laptele matern. Poate inlocui zilnic orice masa. Contine 52 de ingrediente printre care: carbohidrati, extracte din plante, vitamine, uleiuri esentiale, proteine vegetale obtinute din de soia.htm muguri de soia. Asigura organismului 18 aminoacizi, printre care 9 sunt esentiali (corpul nu-i poate produce singur si trebuie sa-i ia din alimentatia zilnica).... mai mult...[6]
Vitaminele si fitness-ul
Din nefericire, in Romania calitatea hranei este foarte slaba, vitaminele si mineralele fiind prezente in cantitati foarte mici. Vitaminele au un rol important in organism in lipsa lor neputandu-se desfasura anumite procese ale metabolismului. Cu mici exceptii, nu sunt produse de organism sau sunt produse in cantitati insuficiente, deci, trebuie asigurate din alimentatie sau suplimente nutritive. Ele se impart in doua categorii: hidrosolubile si liposolubile. Este foarte important de stiut din ce categorie face parte fiecare vitamina. Vitaminele din categoria celor hidrosolubile trebuie asigurate zilnic, deoarece nu se depoziteaza in organism. Pot fi luate in orice cantitati deoarece surplusul va fi eliminat, neprezentand nici un pericol. Cele liposolubile, daca sunt luate in cantitati mult mai mari decat este necesar, nu vor fi eliminate rapid, ci vor fi depozitate in tesutul gras si ficat, atingand nivele toxice pentru organism. Este cazul vitaminelor A si D. Pe langa rolul nutritiv, aceste elemente au, de asemenea, si un rol important in apararea organismului contra bolilor.
Printr-un aport suficient de vitamina A putem imbunatati metabolismul la nivelul pielii si creste rezistenta fata de infectii. Vitamina B1 are efecte binefacatoare asupra sistemului nervos si un rol important in metabolismul glucidelor.
Vitamina B2 imbunatateste vederea si contribuie la dezvoltarea fizica.
Vitamina B3 contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv.
Vitamina B4 este utila in cazul tratrarii anemiei.
Vitamina B5 favorizeaza cresterea si pigmentarea parului, mentinerea structurii si functiei normale a pielii.
Vitamina B6 previne cariile dentare si arterioscleroza.
Vitamina B12 este importanta in metabolismul celular si previne anemia.
Vitamina C este o vitamina hidrosolubila si este utila in prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii, a cancerului si a bolilor de inima. De asemenea, fortifica sistemul imunitar.
Vitamina D ajuta la asimilarea vitaminei A si contribuie la utilizarea optima a calciului si fosforului, intarind oasele si dintii.
Vitamina E scade tensiunea arteriala si protejaza inima. Este cel mai important antioxidant in prevenirea imbatranirii precoce.
Vitaminele nu-si pot indeplini functiile optime dect in prezenta mineralelor si oligoelementelor. ... mai mult...[7]