Supraveghere
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Cuprins |
Supraveghere
Solutii profesionale de supraveghere video
- Sistemele de supraveghere pe care firma noastra le ofera spre vanzare clientilor acopera intreaga gama de necesitati pentru profesionistii domeniului supraveghere video.
Principalele categorii de echipamente pe care le distribuie firma noastra sunt: camere de supraveghere cu infrarosu ,camere de supraveghere ip , (analog, megapixel & ip), camere de supraveghere wireless , placi de captura , inregistratoare analogice sau digitale (VCR, DVR ) , accesorii pentru echipamente de supraveghere .
Cameredesupraveghere.com a aparut ca urmare directa a necesitatii de siguranta. Statisticile arata ca folosirea unor sisteme de supraveghere scad rata infractionalitatii. Sistemele video cu camere de supraveghere sunt considerate de multi ca fiind cea mai buna metoda de detectare si prevenire a manifestarilor infractionale
Sistemele de supraveghere video servesc la urmărirea şi înregistrarea imaginilor dintr-un spaţiu care trebuie supravegheat. Acestea au aparut din necesitatea companiilor de a tine sub control tot ceea ce se intampla pe proprietatile si in cladirile lor, avand ca principiu de baza faptul ca o singura persoana, responsabila de monitorizarea sistemului video cu camere de supraveghere, vede de zece ori mai mult decat o puternica patrula.
Sistemele de supraveghere video se adreseaza, in principal, spatiilor in care se desfasoara activitati de productie, spatiilor comerciale, depozitelor de materiale dar si birourilor.
Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare la efractie sau cu echipamente de control acces pentru un spor de eficienta.
Stocare pe termen lung
Modelele de camere de supraveghere (camere de retea IP) sunt prevazute cu un sistem de stocare a datelor pe sisteme Windows, Linux sau Mac. Fiecare dintre aceste camere de supraveghere (si/sau camera de retea IP) isi administreaza propriul sau spatiu de stocare prin intermediul unui ring buffer. Datorita unei abordari descentralizate, imaginile a 30 de camere de supraveghere (si/sau camere de retea IP) pot fi stocate pe un computer Pentium 4, cu 25 de cadre pe secunda fiecare, incluzand si semnalul audio.
Zi & Noapte
Diferite modelele de camere de supraveghere (camere de retea IP), de zi/noapte, cu doi senzori de imagine (color si alb/negru) transmit imagini color la o rezolutie net superioara oricarui alt tip de camera de supraveghere pe parcursul zilei si imagini clare in alb/negru pe parcursul noptii. In functie de iluminare, aceste camere de supraveghere (camere de retea IP) schimba modul de vizionare in mod automat (mod de zi sau mod de noapte).
Conditii extreme: de la -30˚C la +60˚C
Toate modelele de camere de supraveghere (camere de retea IP) sunt certificate conform standardului IP 65 si destinate atat pentru uz interior cat si exterior. Acestea sunt rezistente la intemperii, stres termic, sunt etanse si nu necesita surse de incalzire, putand fi alimentate prin cablu de date (Power over Ethernet). Pot fi utilizate chiar si la temperaturi mai joase de -30˚C si au un consum mic de energie, 3 Wati.... mai mult...[1]
Supraveghere discretă
TEHNICI DE SUPRAVEGHERE DISCRETÃ
Reteaua Sigint a apãrut încã de la înfiintarea NSA sub impulsul uluitoarelor tehnici secrete de control asupra interferentei campurilor electrice si magnetice.
Aceastã retea se bazeazã pe echipamente digitale cu structurã celularã care depãsesc cu cel putin 15 ani cercetãrile "laice" în domeniul electronicii si care permit controlul absolut al întregii game de unde electromagnetice (EMF).
Ne vom ocupa de douã din aplicatiile Sigint ambele create cu scopul obtinerii ilicite de informatii.
a) Prima aplicatie Sigint pe care o vom aminti se referã la capacitatea Agentiei Nationale de a supraveghea absolut orice computer de pe teritoriul USA, fie el conectat sau nu la o retea interactivã gen Internet. Echipamentul electromagnetic secret al NSA poate decela emisiile de radio-frecventã care provin de la circuitele electronice ale calculatoarelor personale. Aceste emisii sunt filtrate cu dispozitive speciale, eliminand influenta cauzatã de monitoarele PC sau de celelalte anexe ale computerului. Totalul semnalelor obtinute în urma filtrãrii reprezintã starea exactã a circuitului electronic al PC, respectiv al memoriei acestuia. Decodificand apoi aceste semnale dupã un algoritm special se obtine copia exactã a memoriei computerului, cu absolut toate datele continute. Astfel NSA este în mãsura de a detine un control riguros al tuturor informatiilor digitale stocate în computerele SUA. În plus echipamentul special de la Fort Meade poate genera unde RF codificate care provoacã rezonanta circuitelor computerului vizat, distrugandu-i toate datele. Cu alte cuvinte, NSA se poate conecta cu orice computer SUA, în scopul extragerii datelor si a interventiilor de tip rãzboi computerizat.
b) Ne vom ocupa acum de ce-a de-a doua aplicatie Sigint, cea pentru care am fãcut de fapt lunga noastrã introducere despre rãzboiul nevãzut. John St. Claire Akwei a dezvãluit cã prin intermediul tehnicilor de modelare a campurilor electromagnetice, NSA detine astãzi capacitatea de control inclusiv asupra campului bio-elec-tromagnetic uman. Acest camp detectat de la distantã, creeazã posibilitatea supravegherii non-stop a oricãrui om oriunde s-ar afla. Captatoarele de emisii electromagnetice sunt îndreptate îndeosebi asupra energiilor eliberate de activitatea neuronalã a creierului. Echipamentele speciale NSA pot astãzi codifica/decodifica aceste emisii de energie encefalicã citind de la distantã activitatea electricã a creierului. Tehnicile de control si supraveghere a emisiilor electromagnetice encefalice sunt denumite RNM (Remote Neural Monitoring) - monitorizarea neuronalã de la distantã si EBL (Electronic Brain Link) - contact encefalic electronic. Aceste tehnici erau în plinã evolutie în anii 50 pe vremea programului MKULTRA si cuprind investigarea si controlul neurologic al radiatiilor electromagnetice generate de encefal. Oficial denumirea folositã de NSA pentru aceste cercetãri este de: "tehnici de investigare a Informatiei Radiative". Aceastã Informatie Radiativã este definitã discret drept: "informatie provenind de la surse de emisie spontanã a undelor EM din mediu, altele decat radioenergia si exploziile nucleare".
Aceste tehnici se bazeazã pe cartografierea precisã a regiunilor encefalice cu activitate de interes vital: centrul de miscare, centrul vorbirii, al gandirii, si regiunile scoartei responsabile cu sensibilitatea optico-acusticã si tactilã. Astfel, din motive de securitate nationalã, NSA detine deja o bogatã arhivã cu hãrtile electroencefalografice a mii de americani.
Care este scopul acestei cartografii? Tehnica de investigare encefalicã se bazeazã pe detectarea energiilor encefalice stimutate ale scoartei, energii emise cu o frecventã continuã cuprinsã între 3-50 Hz, la o putere de 5mW. Orice gand, orice comandã de miscare, orice imagine acustico-opticã creeazã o activitate neuralã specificã generand varfuri de emisie specifice. Cu ajutorul unui algoritm de decodificare ale acestor reprezentãri specifice se obtin pe computer toate informatiile generate de scoarta cerebralã traduse mai apoi prin decodoare speciale în ganduri vorbite si imagini audio-video vizualizate pe un monitor TV. Cu alte cuvinte se foloseste acelasi principiu ca pentru sustragerea de informatii din computer.
Totodatã tehnicile RNM si EBL au posibilitatea de trimitere, prin intermediul unor emisii de unde electromagnetice codificate, a semnalelor audio-vizuale sau a comenzilor de miscare direct pe centrii de pe scoartã evitand organele de simt si nervii optico-acustici. Aceste imagini se pot codifica transmitandu-se sub forma unui scenariu, îndeosebi în timpul somnului de tip REM al subiectului, influentandu-i întregul comportament. Astfel, cele douã tehnici formeazã împreunã un sistem perfect de supraveghere/influentare a vietii umane, subiectii devenind simpli "zombi telecomandati".
Etape de lucru:
1) Prin intermediul RNM sunt monitorizate frecventele specifice scoartei cerebrale a subiectului. De regulã frecventele uzuale sunt:
Regiunea encefalicã Frecvente bioelectrice
- centrul de miscare - 10 Hz
- regiunea acusticã - 15 Hz
- regiunea opticã - 25 Hz
- regiunea tactilã - 9 Hz
- centrul gandirii - 20 Hz
Odatã obtinutã aceastã cartografie se poate detine controlul asupra persoanei respective. Trebuie mentionat cã totalul de intrare/iesire al frecventei bio-electrice a unei persoane este unic. Nu se poate transmite un semnal în creierul uman decat prin folosirea frecventei specifice acelei persoane.
2) Apoi cu ajutorul tehnicii EBL se realizeazã contactul de la distantã între echipamentul NSA si creierul uman, putandu-se citi ganduri vorbite si înregistra toatã activitatea acustico-opticã a individului. Totodatã i se pot transmite în creier comenzi de miscare sau imagini audio-video. În plus, Electronic Brain Link poate realiza contactul bidirectional nu numai computer-creier, ci si contact inter-cerebral. Aceastã metodã este folositã îndeosebi de agentii Humint pentru a fi în legãturã permanentã unul cu altul ori pentru tinerea sub control a persoanelor investigate.... mai mult...[2]