Scufundari

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Scufundari


Dacă te-ai hotărât să “guşti”puţin din lumea fantastică a scufundărilor, cel mai potrivit loc pentru a învăţa tainele acestei activităţi este Clubul de scufundări ”Nautilus”, afiliat la NASE (National Academy of Scuba Educators), situat pe strada Sf. Apostol Andrei din Oradea.

Clubul îţi oferă nu numai un brevet şi nişte cunoştinţe ci şi un anturaj în care te poţi regăsi şi integra cu care ulterior te poţi scufunda. ... mai mult...[1]


Echipamente pentru scufundari

  • Harpon lansat din mâna :

Se utilizeaza pentru capturarea pestilor de mici dimensiuni, pe fundul apei sau în grota, cum ar fi guvizii. Bucla sandoului din cauciuc, se agata de degetul mare, harponul fiind strâns sub cele patru degete ale aceleiasi mâini, dupa ce am tensionat sandoul. Prin relaxarea brusca a celor patru degete, lovitura porneste. Tridentul poate avea dinti in plan sau în spatiu.

  • Arbaleta :

Se foloseste pentru lansarea unei sageti cu diametrul de 6 pâna la 9 mm, greutatea putând depasi 500gr. Cu cât greutatea si viteza sunt mai mari, forta de penetrere creste, dar în aceeasi masura si forta de lansare, care în prezent se obtine cu sandouri sau cu aer comprimat. Arbaleta potrivita se alege dupa dimensiunile si obiceiurile pestelui de capturat. Pentru pesti care traiesc în masa apei, sunt recomandate arbaletele lungi, în timp ce pentru pestii mici, care traiesc în grote sau pe fundul apei, arbaletele cu performante mai scazute. Lungimea unei arbalete este limitata de înaltimea si forta scufundatorului. Astfel, arbaleta cu sandouri se încarca prin proptirea crosei in zona plexului solar si intinderea cu ambele mâini a sandourilor într-o miscare sustinuta pâna la fixarea sârmei de unire în crestatura sagetii. În cazul arbaletei cu aer comprimat, exista o presiune initiala în interiorul arbaletei. Crosa se fixeaza pe o coapsa si sageata se apasa cu o mâna sau amândoua cu ajutorul unui încarcator, pâna se armeaza. Chiar daca prada nu va fi cea asteptata, sau nu va fi deloc, este un pretext pentru miscare ca în cazul oricarui sport sau chiar mai mult.... mai mult...[2]

Cursuri de scufundări

Orice persoana avand mai mult de 10 ani si o stare a sanatatii buna poate participa la un curs de scufundari. In Romania cursurile de scufundari sportive in sistemul PADI au inceput de curand sa fie cunoscute si apreciate. Cu un brevet PADI in buzunar, poti participa la orice expeditie de scufundari, poti inchiria echipament de scufundari si umple butelii oriunde in lume.

Primul nivel de scufundari recreative – PADI Open Water Diver – ofera posibilitatea absolventului cursului sa faca scufundari, insotit de un partener de scufundare (buddy), pana la adancimea maxima de 18 m, pe timp de zi, in apa deschisa.



Aventura poate continua: cursul PADI Advanced Open Water (3 zile), te ajuta sa-ti imbunatatesti performantele putand astfel sa cobori pina la 30 m si sa participi la scufundari mai dificile: scufundari de noapte, scufundari la epave etc. Daca vrei sa aprofundezi vreuna din aceste tipuri de scufundari, ai la dispozitie cursurile PADI Specialty Diver

Cursul urmator Emergency First Response te pregateste pentru a acorda primul ajutor.

Mai departe, cursul PADI Rescue Diver (aproximativ 5 zile) te invata cum sa aplici cunostintele de prim-ajutor in si sub apa, prin exercitii de reperare si salvare a unui scafandru aflat in dificultate.

De aici si pana la primul nivel de profesionist nu mai ai de facut decat un pas, dar un pas destul de lung…cursul PADI Divemaster. Acesta poate dura de la 10 la 30 de zile, iar detinatorii acestui brevet sunt considerati ghizi subacvatici si pot fi angajati intr-un centru de scufundari.

Pe urmatoarea treapta ierarhica se afla PADI Open Water Scuba Instructor care poate forma si instrui cursanti pentru toate nivelele prezentate mai sus.... mai mult....[3]

Scufundari la SCUBADIVER.RO CENTER

  • Esti pasionat de inot si de mare ? Iti place sa te scufunzi si sa inoti sub apa? Atunci scufundarile sunt pentru tine! Scufundarile iti ofera sansa descoperirii unui intreg univers nou, al lacurilor, al florei si faunei marine.
  • Acum poti invata si in Romania sa practici scufundari alaturi de profesionistii de la CENTRUL DE SCAFANDRI SCUBADIVER.RO brevetati international de Asociatia Nationala a Instructorilor Americani (N.A.U.I.). Urmand cursurile scolii noastre de scafandrii, vei primi cea mai buna pregatire de scafandru si brevetul international NAUI de scufundator. Cu acest brevet te vei putea scufunda la orice baza de scufundare din lume si vei beneficia de reduceri la inchirierea echipamentului sau incarcarea buteliilor cu aer.
  • Pentru a practica scufundari, intai trebuie sa fi convins ca esti intr-o forma medicala si fizica excelenta. Instructorul nostru, iti va explica in ce consta echipamentul de scufundare si cum se foloseste. Primele tale lectii vor fi teoretice. Vei invata principiile fizicii ce guverneaza lumea subacvatica. Urmatoarele lectii vor fi practice, vei face scufundari in bazin si in mare. Asculta cu mare atentie toate indicatiile, si invata semnalele de comunicare sub apa, acestea iti vor fi utile atunci cand vei fi in adancuri si nu vei mai putea vorbi, ci doar comunica prin semne.
  • Dupa examinare si brevetare poti spune ca esti, intradevar, scafandru, iar din acel moment te gasesti printre putinii oameni care au sansa sa descopere tainele si frumusetile subacvatice ale marilor si oceanelor. Destinatiile exotice iti stau la dispozitie pentru explorare si distractie !... mai mult...[4]
Unelte personale
Trusa de unelte