Psihoterapie

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Psihoterapie

  • Psihoterapie- sprijin. Sunt situatii in care avem nevoie de psihoterapie sau consiliere pentru ca ne este dificil sa ne descurcam singuri cu ceea ce se intampla in viata noastra. Alteori nu este nimeni acolo care sa inteleaga ceea ce spunem. Sprijin in psihoterapie si consiliere inseamna suport, suportul necesar pentru a gasi solutii.
    Psihoterapie- solutii. Solutiile le putem gasi deseori fara spriijin si desigur fara psihoterapie. Atunci cand solutiile par ca ne ocolesc, prin psihoterapie sau consiliere putem ajunge la solutii noi. Iar aceste noi solutii ne aduc mai aproape de schimbarea dorita.
    Psihoterapie-schimbare. Schimbare inseamna a schimba depresia cu starea de bine, a schimba atacul de panica cu calmul, a schimba relatia de cuplu pe care dorim sa o imbunatatim. Este ceea ce asteptam in final din psihoterapie.
    Psihoterapie si psihologie-sprijin, solutii, schimbare, este in acelasi timp un sprijin acordat specialistilor care doresc informatii in domeniu. Ce formare in psihoterapie sa aleg? Mi se potriveste meseria de psihoterapeut? Solutii: puteti cauta acel tip de formare in psihoterapie, curs, workshop, tabara sau seminar care constituie solutia potrivita pentru dumneavoastra. Schimbare: formarile si cursurile organizate sunt o schimbare. O schimbare care se refera la dezvoltarea personala si la abordarea experientiala. Aplicatiile practice sunt cea mai importanta parte din psihoterapie. Va invitam sa le descoperiti in hipnoza clinica si psihoterapia Ericksoniana, psihoterapia integrativa, psihosexologie, psihosomatica, metafore terapeutice, psihoterapia copilului, psihodrama, bibliodrama, Rorschach, focusing, psihoterapia cognitiv-comportamentala si rational-emotiva, psihoterapia pozitiva, psihoterapia catatim-imaginativa, psihoterapia cuplului si familiei, co-counselling, limbaj si comunicare, inteligenta emotionala, alaturi de formatorii in psihoterapie si trainerii din tara si strainatate.... mai mult...[1]


Registrul Psihoterapeutilor din Romania

Psihoterapeuti cu drept de practica independenta:
In ordinea alfabetica a numelor psihoterapeutilor
In ordinea alfabetica a localitatilor de resedinta
In ordinea alfabetica a denumirii metodei

Psihoterapeuti cu drept de practica sub supervizare:
In ordinea alfabetica a numelor psihoterapeutilor
In ordinea alfabetica a localitatilor de resedinta
In ordinea alfabetica a denumirii metodei[2]

Cabinete psihoterapie

Cabinet Psihoterapie Elena Cozma

Felicitari pentru decizia de a explora posibilitatile aducerii de schimbari in viata dumneavoastra prin psihoterapie. Fie ca suferiti de depresie, anxietate, ori multiple si complexe tulburari emotionale, procesul psihoterapeutic poate aduce modalitati tangibile, practice de intoarcere catre un mod mai echilibrat si mai stabil pentru a face fata provocarilor vietii.

Psiholog Apelarea la serviciile unui psihoterapeut sau psiholog nu reprezinta un semn de slabiciune (asa cum au tendinta unele persoane sa considere), ci dimpotriva, arata un semn de maturitate, de constientizare ca lucrurile nu merg asa cum am dori si este foarte "sanatos" sa cerem suport.

Psihoterapeut Pentru succesul demersului, este foarte importanta dorinta de schimbare si lucrul in echipa, deci afinitatea dintre dumneavoastra si psihoterapeut.

Cabinet Psihoterapie Competenta de psihoterapeut imi da dreptul de a lucra cu copii, adolescenti, adulti - individual, cupluri si familii. In procesul psihoterapeutic folosesc elemente combinate din Psihoterapie scurta, orientata pe obiective si solutii, Psihoterapie cognitiv-comportamentala, Psihoterapie de familie, Psihodrama si Hipnoza eriksoniana.

Psiholog Din experienta de psiholog si psihoterapeut, multi dintre cei care au apelat la serviciile de specialitate au inregistrat succese, marturisind ca se felicita pentru ideea de a-si acorda putin timp pentru ei insisi.

Psihoterapeut Cabinetul de psihoterapie este un spatiu unde va puteti simti intelesi, sustinuti, indrumati, fara a fi judecati, etichetati. Acest cabinet de psihoterapie se afla in Bucuresti, zona rondului Alba Iulia (vezi localizare si contact).

Cabinet Psihoterapie Psihoterapia este un proces in urma caruia invatam sa nu mai repetam greselile trecutului si sa devenim activi in a ne alege directia in viata.

Cabinet Psihoterapie Unul dintre obiectivele psihoterapeutice este de a invata sa devenim independenti. Vom invata impreuna sa rezolvam problemele si, cel mai important, vom invata procesul de a le rezolva, in cazul in care viata ne va pune iarasi fata in fata cu o tema similara.

Cabinetul de psihoterapie este deschis de luni pana sambata, inclusiv.... mai mult...[3]


Psihoterapie Psihanalitica

Bun venit pe site-ul Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica!
Psihoterapia psihanalitica este o metoda psihologica care se bazeaza pe teoria si tehnica psihanalitica. Datorita unei aplicari mai flexibile a acestora, in comparatie cu psihanaliza, psihoterapia psihanalitica reuseste sa se adapteze mai bine la necesitatile, dorintele si posibilitatile fiecarui pacient in parte. Acest lucru permite adesea o reducere considerabila a duratei tratamentului si a frecventei sedintelor, fara o diminuare importanta a beneficiilor finale.
Daca doriti sa aflati mai multe despre asemanarile si deosebirile dintre psihanaliza si psihoterapie psihanalitica cititi....
Psihoterapia psihanalitica se adreseaza tuturor celor care au suferinte de natura psihica sau (psiho)somatica, precum si oricarei persoane care doreste sa-si imbunatateasca capacitatea de relationare cu sine si cu lumea inconjuratoare, celor care doresc sa obtina aceste beneficii importante intr-un timp rezonabil de scurt, dar nu mai au naivitatea sa creada in schimbarile spectaculoase pe care unele dintre celelalte metode de psihoterapie spera sa le produca in numai cateva saptamani sau luni de tratament.
Pentru a lua legatura cu psihoterapeutii asociatiei noastre vizitati pagina "Registrului psihoterapeutilor din ARPP"...
Psihoterapia psihanalitica este practicata atat de catre psihanalisti, in activitatea lor cotidiana, cat si de catre cei cu o formare expresa in psihoterapie psihanalitica. In ultimii ani, ca urmare a activitatii Federatiei Europene de Psihoterapii Psihanalitice, al carei membru este si ARPP, s-au facut pasi importanti in unificarea procesului de formare a psihoterapeutului psihanalitic cu cel al psihanalistului. Ex: analiza personala de formare de minimum 4 ani, supervizare pe cazuri de psihoterapie psihanalitica intensiva cu 3 sedinte pe saptamana si cursuri teoretice de istorie a psihanalizei si a evolutiei principalelor scoli si modele psihanalitice.
Daca vreti sa aflati detalii despre procesul de formare in psihoterapia psihanalitica... psihoterapiepsihanalitica.com</ref>

Psihosexologia

Ce este psihosexologia?
Psihosexologia este o ramura a psihoterapiei care se ocupa de problematica disfunctiilor sexuale si celor conexe acestora.
Ca ramura a psihoterapiei ea este o forma de psihoterapie integrativa prin varietatea tehnicilor terapeutice implicate si a conceptualizarii.

Constituita mult mai recent din punct de vedere istoric decat alte discipline, psihosexologia este o stiinta medico-psihologica.
Psihosexologia este o disciplina integrativa nu numai din punct de vedere strict psihoterapeutic, ci si istoric, fiind fundamentata pe baze etnologice, morale, pedagogice, psihologice, medicale si psihoterapeutice.

Care sunt ramurile psihosexologiei?
Psihosexologia se împarte la randul ei in mai multe sub-ramuri, printre care:
- studiul sexualitatii normale,
- patologia psihosexuala,
- psihoigiena sexualitatii,
- psihosexologia de cuplu,
- psihoterapia psihosexologica sau psihoterapia sexuala, in tarile anglo-saxone cunoscuta sub denumirea de „sex therapy".

Psihoterapia psihosexuala
În timp ce în alte ţări ale lumii psihosexologia, respectiv psihoterapia psihosexuală, este o ramură psihoterapeutică aparte, cu o formare în domeniu pentru psihoterapeuţi, în ţara noastră ea este relativ nouă şi încă ne-acreditată ca şcoală terapeutică de sine-stătătoare.

Istoria sexualitatii
Un domeniu conex psihosexologiei este istoria sexualităţii, ramură a istoriei, utilă pentru înţelegerea evoluţiei concepţiilor despre sexualitate şi a constrângerilor morale, culturale, familiale, care se fac resimţite în geneza disfunctiilor sexuale... mai mult...[4]

Unelte personale
Trusa de unelte