Oameni
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Top 10 oameni de stiinta nebuni - genii sau smintiti
De la oameni de stiinta un pic excentrici pana la smintiti in adevaratul sens al cuvantului, aceste 10 personaje cu o inteligenta iesita din comun nu ales doar o alta cale fata de oamenii obisnuiti. Fiecare dintre geniile, despre care vom vorbi in cele ce urmeaza, a jucat propriul rol in transformarile ce au avut loc de-a lungul timpului asupra lumii in care traim.
Johann Konrad Dippel
Nascut si crescut in Castelul Frankenstein din Germania, alchimistul secolului al XVII lea Johann Dippel a devenit celebru ca inventator al substantei Prussian Blue, prima vopsea chimica sintetica. Dar poate si mai cunoscut a fost datorita cercetarilor sale neintrerupte in cautarea elixirului nemuririi. Zvonuri despre experimentele pe cadavre ale alchimistului au inspirat, se pare, legendarul caracter al lui Mary Shelley ce poarta numele castelului mai sus mentionat.
Wernher von Braun
La varsta de 12 ani, Wernher von Braun si-a incarcat camionul de jucarie cu artificii aprinse si a pornit cu el de-a lungul unei strazi aglomerate din Germania. Era un semn a evenimentelor ce aveau sa vina. Creierul din spatele programului cu rachete V-2, al lui Hitler, a ajuns in SUA ca prizonier de razboi si a ajuns sa fie campionul spatiului si explorarilor lunare. In timp ce trimitea oameni pe luna, von Braun se delecta cu scufundari acvatice si filosofie.
Robert Oppenheimer
Seful Proiectului Manhattan nu s-a ferit nicioadata sa isi arate simpatia pentru sistemul socialist si nici nu s-a cenzurat in declaratiile publice in care isi arata sentimentele contradictorii vizavi de utilizarea bombei atomice. Tocmai din aceste motive a pierdut puterea academica si politica pe care o detinea. In ciuda acestor controverse, Oppenheimer este adesea amintit de fostii sai studenti drept omul poreclit `Oppie`, care a invatat limbile olandeza si sanscrita pentru ca asa a dorit si care, dupa testul cu bomba atomica, a citat un text din scrierile sfiinte hinduse.
Freeman Dyson
Respectat om de stiinta in domeniul fizicii nucleare si scriitor prolific, Freeman Dyson uimeste cu teoriile dezvaluite in lucrarile sale Science Fiction. In 1960, el a venit cu ideea ca oamenii vor fi nevoiti sa construiasca in viitor o `carapace` artificiala, cunoscuta in prezent sub numele de Sfera Dyson, care va inconjura intregul sistem solar, acaparand intreaga energie solara. Dyson crede cu toata puterea in viata extraterestra si este de parere ca vom intra in contact cu extraterestrii in urmatorii cativa zeci de ani.
Richard Feynman
Membru al echipei de genii care au dezvoltat bomba atomica in cadrul Proiectului Manhattan, fizicianul Richard Feynman a devenit unul dintre cei mai importanti oameni de stiinta ai secolului XX. Departe de tipul profesorului-inventator, Feynman a explorat muzica si natura, a decodificat hieroglife ce au apartinut populatiei maya, iar in timpul liber a colectionat incuietori de usi.
Jack Parsons
Cand Jack Parsons nu era ocupat cu lucrari din laboratorul ce se ocupa de cercetarea propulsiei prin turboreactie, practica magia si se autointitula Anticristul. Acest misterios baiat rau din programul spatial american nu avea o educatie propriu-zisa si totusi a reusit sa realizeze racheta ce a ajutat Statele Unite ale Americii in Al II-lea Razboi Mondial si in spatiu. Parsons a murit in mod tragic, in 1952, intr-o explozie din timpul unui experiment realizat de cercetator in propria casa.
James Lovelock
Acest modern biolog si inventator al ipotezei Gaia a facut predictii infricosatoare referitoare la schimbarile climatice ce vor avea loc pe Glob in viitor. Multe dintre acestea s-au dovedit a fi corecte pana in prezent. Nu a fost deloc timid in a imprastia zvonuri groaznice legate de criza ecologica in care se afla omenirea si este de parere ca disparitia a 80% din populatia Terrei pana in 2100 este inevitabila.
Nikola Tesla
Acesta este tipul de om pe care ti-l poti imagina smulgand cu mana goala un cablu aflat intr-o priza in flacari. Tesla, caruia i se asociaza inventia radioului fara fir si a generatorului AC ce a dat startul epocii electrice, s-a nascut in timpul unei groaznice furtuni, cu tunete si fulgere, in anul 1856. De asemenea, el este cunoscut si ca un geniu maniac, care dormea foarte putin si ii placea sa faca showuri in public. Cel mai des isi folosea propriul corp pe post de conductor electric in demonstratiile oferite multimii.
Leonardo da Vinci
Intre picturile sale ce au ajuns capodopere ale perioadei renascentine, Leonardo da Vinci isi gasea timpul necesar pentru schitarea propriilor inventii. Printre notitele sale, majoritatea scrise in oglinda, s-au descoperit desene ce intruchipau masinarii ciudate si scheme extraordinare, trasate pana in cel mai mic detaliu. Multe dintre ideile ce au stat la baza acestor schite nu au fost puse in practica niciodata, dar altele au fost costruite la cateva secole mai tarziu, cum este cazul elicopterului rudimentar.
Albert Einstein
Daca era nebun sau nu, asta nu vom stii niciodata. Insa cu siguranta avea freza unui om de stiinta ticnit. Unul dintre cei mai celebrati si amintiti cercetatori, Einstein a reusit sa rastoarne legile fizicii cu ajutorul teoriei relativitatii si a adus imense contributii in sfera teoriei gravitatiei si in fizica cuantica. Printre ciudateniile acestui om se numara obiceiul acestuia de a pleca in larg cu barca sa in zilele de furtuna. Intrebat de ce isi asuma acest risc, Einstein a raspuns: `De dragul aventurii si provocarii. . ..... mai mult...[1]
Oameni din Online
- În vara anului 2008 Gabriel Curcudel (Krumel), Ciprian Gavriliu şi Marius Alexa s-au gândit să adune la un loc profesioniştii care activau în industria online în zona Iaşului într-un comunitate cu statut de club. Ne-am propus să devenim o organizaţie puternică care să susţină dezvoltarea mediului online în România.
Viziune
Oameni din online este o comunitate de profesionişti bazată pe schimbul de informaţii, experienţe, networking, implicată activ în creşterea şi educarea mediului online românesc.
Misiune
Misiunea "Oameni din online" este de a crea un mediu optim de interacţiune între profesionişti şi organizaţii, de a dezvolta, susţine şi promova iniţiativele bine intenţionate în mediul online românesc.
Statut:
Comunitate de profesionişti
Club privat, exclusivist
Centru de excelenţă în online
Organizaţie lider
Membri formatori de opinie... mai mult...[2]