Notificari
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Cuprins |
Notificari diverse
NOTIFICĂRI Orice notificare trimisă de către o parte contractantă celeilalte părţi, în baza prezentului contract, va fi considerată a fi valabilă dacă a fost făcută în scris, semnată şi ştampilată corespunzător şi trimisă celeilalte părţi prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire la adresele prevăzute în partea introductivă a acestui contract. Notificările se pot face în mod valabil şi la următoarele numere de fax ale părţilor contractante: a) pentru _______ la nr. _____________, b) pentru _______ la nr. _____________.... mai mult...[1]
Modele de notificari
Notificari
Notificari
Notificare adresata debitorului creantei data in gaj
Notificare adresata debitorului unei obligatii de plata
Notificare pentru rezilierea unui contract... mai mult...[2]
Notificarea actelor judiciare
Notificarea actelor judiciare - Informaţii generale
Trimiterea unui act judiciar înseamnă mult mai mult decât simpla expediere a unei scrisori.
Dacă sunteţi implicat în proceduri judiciare, va trebui să trimiteţi diferite acte celeilalte părţi a cauzei şi să primiţi la rândul dumneavoastră alte acte. Pentru a folosi termenul juridic specializat, va trebui să procedaţi la notificarea şi comunicarea actelor.
Primul dintre aceste acte este în mod normal citaţia, prin care cealaltă parte este anunţată de iniţierea procedurii.
Însă, pe măsura derulării etapelor procesului, vor exista şi alte acte, cum ar fi recurs, întâmpinare, ordin judecătoresc etc. La finalul procedurilor, hotărârea judecătorească este notificată şi comunicată părţilor.
Poate fi necesară şi transmiterea unor acte extrajudiciare, cum ar fi actele notariale. Toate statele membre au reguli care garantează că actele ajung în posesia părţilor, prin stabilirea anumitor formalităţi de notificare şi comunicare.
În unele ţări, instanţa însăşi îşi asumă responsabilitatea trimiterii actelor. În altele, va trebui ca dumneavoastră să luaţi iniţiativa.
Metodele de transmitere a acestor acte pot varia de la un stat membru la altul; de exemplu, fie trebuie înmânate personal, fie se pot trimite prin poştă.
Costul acestor formalităţi variază de asemenea. În unele cazuri, acest cost poate fi acoperit de către asistenţa juridică disponibilă pentru persoanele care nu au suficiente resurse pentru a plăti costurile procedurii.
Faceţi clic pe drapelul fiecărui stat membru şi veţi găsi informaţiile necesare privind sistemul de notificare şi comunicare a actelor în acea ţară.
Dacă trebuie să trimiteţi acte într-un stat membru, altul decât statul dumneavoastră de reşedinţă, trebuie să ştiţi că procedurile relevante sunt cuprinse într-un Regulament European adoptat în 2000. Astfel, veţi putea economisi timp. Pentru a afla mai multe detalii, faceţi clic pe icoana „Drept comunitar”.
Există, de asemenea, o convenţie internaţională încheiată în 1965 care stabileşte relaţiile dintre statele membre ale Uniunii Europene şi statele nemembre care fac parte din convenţie. Pentru a afla mai multe detalii, faceţi clic pe icoana „Drept internaţional”.... mai mult...[3]
Notificarea acreditivului
- Instiintare scrisa a beneficiarului unui acreditiv de catre banca emitenta, asupra faptului ca in favoarea sa a fost deschis un acreditiv; se comunica de asemenea si conditiile acreditivului.... mai mult...[4]
Notificarea de exercitare
(Exercise notice)
Notificare trimisa Casei de Compensatie a Optiunilor de catre un broker prin care acesta anunta faptul ca un client al sau doreste sa-si exercite dreptul de a cumpara activul care sta la baza unei optiuni. Casa de compensatie alege in mod aleatoriu una dintre firmele de brokeraj short pe aceea optiune si ii trimite notificarea prin care o anunta ca i-a fost exercitata o optiune. La randul sau, firma de brokeraj, procedand la fel precum casa de compensatie, adica facand o selectie la intamplare sau utilizand sistemul FIFO ("primul venit, primul servit"), alege un investitor short pe acea optiune caruia ii trimite notificarea de exercitare.... mai mult...[5]