Lanturi

De la Publicitate Enciclopedica

Salt la: Navigare, căutare

Cuprins

Lanturi

  • Se comercializeaza o gama larga de lanturi de ridicat, lanturi industriale, lanturi de transmisie, lanturi pentru conveioare, lanturi pentru industria forestiera, lanturi navale, lanturi pentru industria piscicola etc.

Lanturile de ridicat se realizeaza in doua variante si anume gradul 8 si gradul 10 (grad ce confera la aceleasi dimensiuni fizice parametri de incarcare mult mariti.

Ca mod de acoperire distingem vopsirea in diverse culori sau galvanizarea.

Se comercializeaza deasemenea lanturi din otel inoxidabil.

Pentru a se putea identifica tipul de lant este util de stiut fie datele fizice ale lantului (pas, diametru, latime), fie norma (STAS, DIN, GOST, EN etc) dupa care a fost confectionat lantul.... mai mult...[1]

Lanturi antiderapante

Lanturi antiderapante fara lant !1- Lant antiderapant extra usor din cablu de otel.2 - Fixare automata pe circumferinta. Inelele confectionate dintr-un aliaj special de mangan si otel garanteaza durabilitatea produsului3 - Intinzatorul de elastic asigura incordarea permanenta, strangerea ulterioara nu mai este necesara.4 - Designul Z asigura o remarcabila capacitate de aderenta la carosabil si contactul permanent intre anvelopa si suprafata de rulare.
Lanturi antiderapante fara lant !
1- Lant antiderapant extra usor din cablu de otel.

2 - Fixare automata pe circumferinta. Inelele confectionate dintr-un aliaj special de mangan si otel garanteaza durabilitatea produsului

3 - Intinzatorul de elastic asigura incordarea permanenta, strangerea ulterioara nu mai este necesara.

4 - Designul Z asigura o remarcabila capacitate de aderenta la carosabil si contactul permanent intre anvelopa si suprafata de rulare.[2]

De cate lanturi antiderapante aveti nevoie ?
Autovehicul cu tractiune pe fata :
- O pereche de lanturi antiderapante montate pe rotile din fata
Autovehicul cu tractiune pe spate :
1.o pereche de lanturi antiderapante pe rotile din spate(varianta mai ieftina)
2. cate o pereche de lanturi antiderapante pe pentru fata/spate(varianta mai sigura)
Autovehicul 4x4: o pereche de lanturi antiderapante pe rotile din fata
Desigur, toate autovehiculele, indiferent de tipul de tractiune , vor beneficia de o mult mai buna aderenta in cazul montarii de lanturi antiderapante pe toate rotile.... mai mult...[3]

Lanturi cinematice

  • Lanturile cinematice reprezinta sisteme formate din elemente cinematice de diferite ranguri, legate intre ele in mod continuu prin cuple cinematice de diferite clase.
    Intrucat toate elementele lanturilor sunt mobile, acestea pot fi folosite in tehnica numai daca li se fixeaza unul din elementele componente.
    Clasificarea lanturilor cinematice se poate face dupa trei criterii: rangul elementelor componente, forma lantului si felul miscarii elementelor.

    A)Dupa rangul elementelor cinematice componente, se deosebesc:
    Lanturi cinematice simple, constituite din elemente de rang j < 2 (cele de rang j = 1 sunt elemente situate la extremitatea lantului, iar cele de rang j = 2 sunt interioare).
    Lanturi cinematice complexe, care au in componenta lor cel putin un element de rang j > 3. Dintre aceste lanturi, o utilizare foarte larga in tehnica o au lanturile Watt si Stephenson.

    B)Dupa forma lanturilor cinematice, se deosebesc:
    Lanturi cinematice deschise, care cuprind elemente de rang minim (j min. = 1).
    Lanturi cinematice inchise, formate din elemente cu rang minim (j min. = 2).

    C)Dupa felul miscarii elementelor, se intalnesc:
    Lanturi cinematice plane, ale caror elemente componente au miscari in planul lor sau in plane paralele.
    Lanturi cinematice spatiale, la care cel putin un element are o miscare intr-un plan diferit de cel al celorlalte elemente.

    LANTURI CINEMATICE SIMPLE
    (1, 5 – ELEMENT DE RANG J = 1; 2, 4 – ELEMENT DE RANG J = 2.)
    2.FORMULA STRUCTURALA A LANTURILOR CINEMATICE PLANE.
    Prin grad de libertate al unui lant cinematic se intelege numarul parametrilor scalari independenti, care definesc univoc pozitiile tuturor elementelor componente in raport cu unul din elementele lantului.
    Mecanismele plane au in structura lor numai cuple de clasa a patra si cuple de clasa a cincea.

    3.LANTURI CINEMATICE DESMODROME (DETERMINATE) SAU NEDESMODROME (NEDETERMINATE).

    A).LANTUL DESMODROM
    Lantul desmodrom este lantul la care, pentru o pozitie data unuia (sau unora) din elemente, numit conducator (sau conducatoare), in raport cu un element al lantului considerat fix, celelalte elemente ocupa pozitii bine determinate. Astfel, daca se imprima o miscare de rotatie elementului 1 in raport cu elementul 4 presupus fix, atunci elementele 2 si 3 vor ocupa pozitii perfect determinate in raport cu acelasi element 4, pentru orice deplasare a elementului 1. Rezulta ca desmodromia unui astfel de lant depinde de un singur parametru cinematic. Pozitiile celorlalte doua elemente (2 si 3) depinde de pozitia articulatiei C care, in orice moment, trebuie sa se gaseasca la distante constante de articulatiile B si D.

    B).LANTUL NEDESMODROM
    Lantul nedesmodrom este lantul la care, pentru o pozitie data unui element considerat conducator in raport cu un element presupus fix, celelalte elemente au pozitii nedeterminate. Pentru o miscare de rotatie imprimata elementului 1 in raport cu elementul 5 presupus fix, elementul 2 poate ocupa o infinitate de pozitii. Nedesmodromia se ridica fie daca se imprima o miscare de rotatie independenta si simultana elementului 4, fie daca se mai adauga un element de legatura 6 intre elementele 1 si 4, lantul devenind lant Stephenson cu sase elemente.

    4.MECANISME
    Mecanismele sunt lanturi cinematice desmodrome cu un element fix (sau considerat fix) al caror grad de mobilitate este egal cu numarul elementelor conducatoare.
    Mecanismele-motor se definesc a fi mecanismele carora li se precizeaza elementul conducator (sau elementele conducatoare). Prin urmare dintr-un lant cinematic rezulta, prin operatia de fixare a unui element, atatea mecanisme distincte cate elemente neidentice structural are lantul, iar dintr-un mecanism se obtin mai multe mecanisme-motor in functie de elementul care devine conducator (sau elementele care devin conducatoare).
    Mecanismele pot fi formate atat din lanturi cinematice deschise (robotii industriali), cat si din cele inchise (transmisiile mecanice).
    Prin gradul de mobilitate al unui mecanism se intelege numarul posibilitatilor sale de miscare sau al gradelor de libertate al elementelor mobile in raport cu elementul fix. Pentru a se determina gradul de mobilitate M3 al mecanismelor plane se porneste de la observatia ca, prin fixarea unui element cinematic al lantului, se mai suprima trei grade de libertate. Deci:
    M3 = L3 – 3 = 3e – 2c5 – c4 – 3 = 3(e – 1) – 2c5 – c4
    Introducand notatia:
    n = e – 1,
    unde n reprezinta numarul elementelor cinematice mobile ale lantului, se obtine expresia gradului de mobilitate al mecanismelor plane (formula Grubler – Cebsev):
    M3 = 3n – 2c5 – c4
    Se mentioneaza ca, in tehnica, numarul cel mai mare de mecanisme plane il reprezinta mecanismele cu un singur grad de mobilitate (M3 = 1).
    Determinarea gradului de mobilitate al mecanismului este o operatie obligatorie deoarece valoarea sa arata daca mecanismul functioneaza (M > 0) sau nu (M < 0) si indica numarul elementelor conducatoare necesare indeplinirii conditiei de desmodromie.... mai mult...[4]


Lanturi speciale

Lanturi
Lanturi

Producţia de lanţuri, cabluri de oţel, lanţuri mici şi multe alte articole din domeniu, care a fost demarată la PÖSAMO - Řetězárna, spol. s r.o. din Holice în 1993. Know-how-ul a fost preluat de la compania noastră mamă germană Pötz und Sand GmbH und Co.KG, care produce lanţuri din 1876. Tradiţia îndelungată în fabricaţia de lanţuri şi cabluri ne face cei mai buni din branşă.
Gama noastră de produse este foarte vastă – de la lanţuri speciale, lanţuri din plastic, cabluri de oţel la lanţuri de chei cu siglă promoţională. Datorită logisticii noastre eficiente, suntem, de asemenea, capabili să livrăm comanda dvs. într-un interval surprinzător de scurt.
Calitatea lanţurilor este demonstrată şi de solicitările numeroase. Producţia noastră atinge în permanenţă 300 kilometri de lanţuri pe lună, în fiecare lună a anului.
Ce urmărim? Scopul nostru este de a fi un partener de încredere care furnizează prompt lanţuri de bună calitate. Obiectivul nostru este acela de a aproviziona cu produsele noastre toate magazinele de desfacere cu amănuntul şi cele specializate în comercializarea lanţurilor.

Unelte personale
Trusa de unelte