Deratizare
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Deratizare
- Deratizare, dezinfectie, dezinsectie prin programele Latox
Servicii profesionale de deratizare, dezinfectie si dezinsectie Din pacate, aglomerarile urbane existente astazi au facut ca rozatoarele sau insecte ca tantarii sau gandacul de bucatarie sa tina de cotidian.
Rozatoarele - sobolanul sau soarecele de casa, sau o serie de insecte - muste, tantari, furnici, gandaci de bucatarie duc la transmitere de boli infectioase, epidemii, daune materiale - defectiuni in retelele de electricitate sau canalizare, deteriorarea marfurilor depozitate, sanctiuni din partea organelor abilitate cu controlul. De aici si necesitatea unor servicii profesionale de deratizare, dezinfectie si dezinsectie pentru combaterea dar mai ales prevenirea acestor neplaceri.... mai mult...[1]
- Pentru prevenirea si distrugerea rozatoarelor, echipa noastra va pune la dispozitie serviciul de deratizare. Operatiunea de deratizare are o importanta deosebita deoarece rozatoarele sunt principalii purtatori de boli si aducatori de pagube economice.
Deratizarea consta in aplicarea de masuri permanente care au menirea de a elimina rozatoarele daunatoare gradinii dumneavoastra dar si aducatoare de microbi si diverse boli periculoase atat pentru om cat si pentru animale.
Folosind substante de maxima eficienta, inodore si fara risc de toxicitatea pentru om si pentru animale, avizate de catre Ministerul Sanatatii, societatea noastra participa cu eficienta la actiunea de distrugere a rozatoarelor (soareci, sobolani – de orice specie) care va provoaca numeroase probleme.
Spectrul de actiune ale acestor substante pe care le folosim se refera la orice specie de soareci sau sobolani. Operatiunea de deratizare se efectueaza atat in spatii inchise (gradinite, scoli, hoteluri, cladiri publice, depozite) cat si in spatii deschise. ... mai mult...[2]
- Doriţi să scăpaţi ieftin, eficient şi promt de "musafirii" nedoriţi şi pagubitori?
Apelaţi cu încredere la serviciile firmei noastre, S.C. ADERAMED S.R.L. , care execută lucrări de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie a spaţiilor infestate urmărind un program de profilaxie sanitaro-umană.
Lucrările de deratizare, dezinsectie, dezinfectie se efectuează atât în spaţii închise cât şi în spaţii deschise, urmarindu-se combaterea până la dispariţia de pe suprafeţele tratate şi a împrejurimilor acestora a rozatoarelor precum şi a tuturor speciilor de insecte târâtoare şi zburătoare, purtătoare a microbilor şi a bolilor infecto-contagioase (transmisibile) atât la om cât şi la animale existând un permanent pericol de infestare astfel deratizarile, dezinsectiile se efectuează atât la persoane fizice (apartamente şi gospodării individuale) cât şi la asociaţii de proprietari în condomeniul acestora (beciuri, casa scărilor, poduri, spaţii verzi).
Deasemenea prestăm servicii de deratizari, dezinsectii si dezinfectii şi la firme şi instituţii publice: birouri, bănci, hoteluri, restaurante, pensiuni, baruri, brutării, spitale, grădiniţe, şcoli, domenii publice (parcuri, faleze, pieţe etc.).
S.C. ADERAMED S.R.L. deţine o vastă experienţă în combaterea dăunatoarelor de orice tip. Experienţa de 12 ani fiind dobândită din numeroase lucrări efectuate. Lucrări în judeţul Bihor: în localităţile Oradea, Salonta, Marghita, Beiuş, Ştei, Şuncuiuş, Valea lui Mihai precum şi în numeroase oraşe şi localităţi ale ţării aparţinând de judeţele Arad, Satu Mare, Cluj, Maramures, Salaj, Sibiu, Brasov, Turda, Tulcea, Dej.
În vederea obţinerii unor rezultate optime personalul calificat al Sc. Aderamed Srl. execută deratizari, dezinsectii si dezinfectii NUMAI cu soluţii din import aprobate şi omologate de Ministerul Sănătăţii şi satisfac cele mai exigente norme protective şi siguranţă alimentară a Uniunii Europene şi nu pun în pericol viaţa oamenilor şi animalelor.
Comercializăm aparate cu ultrasunete pentru îndepărtarea şoarecilor, şobolanilor, jderilor, cârtiţelor, porumbeilor, etc.
Este suficient un simplu telefon sau comandă prin site din partea dumneavoastră, indiferent de localitate, şi vom raspunde prompt şi eficient la apelul dumneavoastră. Garantându-vă totodată eficienţa lucrărilor.
Comercializăm consumabile pentru CURĂŢENIE şi industria hoteliera dezinfectanţi, detergent antimicrobieni, aerosoli, săpuni lichid, prosoape de hârtie, hârtii igienice, hârtii industrial, etc.... mai mult...[3]
Cum starpim sobolanii
Definitii ale substantelor folosite pentru deratizare (otrava de rozatoare):
O substanta toxica folosita pentru distrugerea rozatoarelor si cateodata a altor paraziti, incluzand cartitele si iepurii. Multe substante sunt utilizate pentru a controla aparitia soarecilor si sobolanilor in case.
Substantele folosite sunt in general combinate cu alimente preferate de rozatoare precum boabele ( grau, cereale, ovaz) sau o combinatie de graunte in cantitati mici, dar eficiente. Formulele pentru momeli pot fi sub forma de peleta sau incorporate in blocuri de parafina de diferite marimi. Ca o protectie impotriva ingerarii accidentale de catre alte specii decat cele vizate, momelile sunt plasate in locuri inaccesibile copiilor, animalelor domestice sau prin utilizarea unor cutii pentru momeli care sa excluda orice alt animal in afara de cei de marimea rozatorilor.
Formand un grup, substantele anticoagulante domina piata si se vand sub forme variate.
Din cauza toxicitatii lor, substantele sunt periculoase pentru oameni, animale domestice si salbatice. Acestea sunt des intalnite, intrucat sunt multe alte tipuri de pesticide. Unele substante pot fi cumparate si folosite doar de catre persoane autorizate, in timp ce altele cu o mai mare siguranta pot fi utilizate de catre toti oamenii. Toate substantele trebuie sa fie utilizate in acord cu indicatiile de pe eticheta si pot fi interzise cand anumite componente dauneaza speciilor in pericol.
Momeala de inceput: momeala de inceput intensifica efectele actiunii rapide ale rodenticidelor. Aceasta implica aplicarea momelii neotravite pentru cateva zile pana cand rozatorii se obisnuiesc cu noua sursa de mancare. Dupa care se pune momeala otravita, in general pentru 1 sau 2 nopti. Problema evidenta cu momeala initiala este aceea ca timpul necesar pentru o aplicare corecta reduce marele avantaj al substantelior, si anume actiunea rapida. Unde controlul imediat este necesar, momeala initiala poate fi omisa, chiar daca eficienta este in mod inevitabil redusa. Anticoagulantii pot fi utilizati ca un supliment, dar trebuie sa fie momeli diferite.
Momeli diversificate: Pentru dezvoltarea lor, exista warfarin, pindone (Pival), diphacinone si chlorophacinone. Cand cantitati mici de anticoagulanti sunt consumati in cateva zile, moartea se datoreaza sangerarilor interne. Substantele care nu afecteaza mediul nu sunt daunatoare nici oamenilor sau altor animale si maresc frecventa.
Momeala de baza: Noua generatie de substante anticoagulante, precum brodifacoum, bromadiolone si difethialone au fost ajustate pentru a putea contracara rezistenta genetica dezvoltata in timp la sobolani si soarecii de casa. A doua generatie de componente au o putere mult mai mare si sunt letale dupa doar o noapte de hrana, chiar daca moartea survine la cateva zile dupa. Rodenticidele care nu sunt incluse in categoria anticoagulantelor includ zinc, phosphide, bromethalin si cholecalciferol (vitamina D3). Hranirea si manifestarea caracteristicilor letale difera intre ele. Stricnina este foarte toxica si este disponibila, dar cu anumite restrictii pentru aplicarea subterana, mai ales pentru popandai si cartite. Anumiti fumiganti letali sau materiale care produc gaze otravitoare sunt utilizati pentru a distruge rozatori in viziuni sau in alte arii, precum cladiri sau sosele. Fumigantii letali includ fosfat de aluminiu, dioxid de carbon, chloropicrin si fum sau gaz, care produc monoxid de carbon si alte gaze ce asfixiaza.
Pudra de contact: Aplicarea prafurilor nu sunt foarte folositoare, fiind aplicate in vizuini sub forma unor cantitati mici de otrava si sunt consumate de rozatoare in timp ce se ingrijesc. Astfel ca pudrele pentru rozatoare au o concentratie mult mai mare ( de obicei, de 20 de ori mai mare decat in substantele pentru ingerare) de ingrediente active decat momelile care au aceleasi substante. Capcanele sunt adesea utilizate pentru vulpi. Sunt multe tipuri de capcane pentru vulpi pe piata, dar toate au la baza acelasi mecanism. Capcanele contin momeli, vulpea intra dupa acestea, iar in momentul in care trage de substanta pusa inauntru, cusca se inchide. Un avantaj al acestei capcane este acela ca nu permite atragerea si altor specii decat cele vizate.
Pudra
Otrava sub forma de pudra este o optiune in momentul in care exista probleme in aplicarea celorlalte metode, desi are importante limitari.
Prafurile nu pot fi utilizate daca exista un risc pentru alte specii decat cele vizate sau rezervele de hrana sunt contaminate.... mai mult...[4]
TRATAMENTE CONTRA SOARECI SI SOBOLANI
Momelile sunt plasate in tavite de carton si statii de intoxicare speciale, controlandu-se periodic, iar ori de cate ori este necesar se completeaza cu noi cantitati de momeala. La sfarsitul acestei actiuni aceste tavite si statii se strang. Momelile ramase neconsumate, ca de altfel si ambalajele lor trebuiesc arse.
O atentie speciala trebuie acordata perioadei de reproducere, desi in mediul urban actiunea de combatere a sobolanilor poate avea loc in orice sezon. APLICARE : a) in mediul urban si industrial : in interiorul galeriilor si in jurul locurilor unde sunt cuiburilor; la colturile si de-a lungul peretilor; de-a lungul cailor de circulatie a rozatoarelor sau chiar in zonele unde se depoziteaza alimente. b) in camp : - cand se plaseaza momelile in camp, trebuie luate in considerare diferite aspecte legate de comportamentul rozatoarelor (gradul de raspandire, modul de hranire). Locul unde se plaseaza momelile si numarul acestora se determina luandu-se in consideratie urmatoarele criterii : tipul de cultura, caracteristicile fenomenului de migrare a rozatoarelor in camp, metoda de combatere aleasa. Lucrarile de deratizare se executa doar la subsol si parter garantadu-se eficienta lucrarii pe intreaga suprafata. Momeala proaspata Substanta activa Brodifacoum 0,005 g/100 g Pasta momeala are o consistente moale, garanteaza resúltatele obtinute in interventiile de deratizare, multumita materiilor prime utilizate (faina de prima calitate la care se adarga grasime de origine animala sau vegetala, zahar si arome) si a unui proces de productie, care ii confera un randament ridicat in materia de eficacitate si calitatea de a fi apetisant. Pentru a garanta o buna eficacitate in timp si pentru a evita rancezirea, momeala se trateaza cu antioxidante si este ambalata in pliculete monodoza de aproximativ 9/11 g ideale pentru asezarea atat in medii interne cat si in medii externe.... mai mult...[5]