Anticonceptionale
De la Publicitate Enciclopedica
Bibliografie
Cuprins |
Anticonceptionale
Probleme
Inainte de a va decide sa folositi anticonceptionale, efectuati analizele de sange. Prin intermediul lor se pot depista afectiuni grave. De exemplu, nivelul crescut al colesterolului este mai putin ingrijorator la o persoana de 60 de ani decat in cazul unei tinere care urmeaza un tratament cu pastile anticonceptionale.
Contraindicatii
Femeile care folosesc anticonceptionale risca alaturi de bolnavii cardio-vasculari, si cei cu risc crescut privind inima si vasele, sa aiba probleme grave cu vederea. Este vorba de un spasmul vascular. Acest spasm in sistemul circular afecteaza temporar ochiul si duce la scaderea brusca a vederii, si amputarea campului vizual.
Pilula monohormonala
Este o pilula ce contine numai progestageni.
Eficienta: 96-98%, in cazul folosirii corecte.
Cum actioneaza: Administrarea zilnica la aceeasi ora creeaza in uter modificari ce blocheaza patrunderea spermatozoizilor si posibilitatea mentinerii unei sarcini.
Avantaje: Este usor de folosit, este o metoda reversibila; poate fi folosita si de femeile care alapteza; poate fi folosita de femeile care nu pot folosi pilula combinata; nu intervine in desfasurarea actului sexual.
Dezavantaje: Eficienta depinde de corectitudinea folosirii; afecteaza regularitatea ciclului menstrual; creste frecventa sangerarilor intermenstruale; poate creste riscul aparitiei sarcinilor extrauterine; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA.
Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.
Pilula combinata
Anticonceptionalele naturale. Anticonceptionale si pilula de urgenta. Efecte negative ale anticonceptionalelor. Anticonceptionale si alte metode de contraceptie. Pilulele contraceptive si contraceptia naturala. Calculati data urmatoarelor menstruatii si folositi metoda naturala de contraceptie. Informatii despre anticonceptionale si alte metode de contraceptie.
Este o combinatie de mici cantitati de estrogen si progesteron.
Eficienta: 98-99%, in cazul folosirii corecte.
Cum actioneaza: Impiedica eliberarea ovulelor si modifica invelisul intern al uterului, care devine neospitalier pentru ovulul fecundat.
Avantaje: Este metoda reversibila cea mai eficienta, usor de administrat; nu afecteaza dorinta sexuala; diminueaza durerile din timpul menstruatiei, reduce cantitativ mentruatia si regleaza ciclul menstrual; diminueaza riscurile anemiei; diminueaza starea de disconfort premenstrual; reduce riscul afectiunilor benigne ale sanului; contribuie la diminuarea aparitiei cancerului uterin si a cancerului ovarian; protejeaza impotriva afectiunilor inflamatorii pelviene; nu intervine in desfasurarea actului sexual.
Dezavantaje: Eficienta depinde de corectitudinea folosirii; nu este recomandata femeilor care prezinta factori de risc cardio-vascular; pot aparea efecte secundare minore, precum dureri de cap, cresteri in greutate, mici sangerari la inceputul administrarii; nu sunt recomandate femeilor peste 35 de ani, fumatoare; interfera cu unele tratamente medicamentoase; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmisie sexuala, inclusiv SIDA.
Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.
Contraceptive injectabile
Sunt produse cu continut hormonal, administrate sub forma de injectii.
Eficienta: 99%
Cum actioneaza: Ca si alte metode hormonale, opresc ovulatia. Se injecteaza intramuscular. Din muschi se elibereaza lent si constant in organism.
Avantaje: Este una din cele mai eficiente metode contraceptive; o injectie confera o protectie de 8 pana la 12 saptamani; este reversibila; poate fi folosita de femeile care alapteaza.
Dezavantaje: Perturba ciclul menstrual; sangerari neregulate sau chiar absente; este necesara o perioada mai lunga de timp pentru reluarea fertilitatii; nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv SIDA.
Observatii: Se recomanda supravegherea medicala, de preferat la un Cabinet de Planificare Familiala.
Informatii despre anticonceptionale si alte metode de contraceptie. Anticonceptionalele naturale, anticonceptionale si pilula de urgenta. Informatii despre efecte negative ale anticonceptionalelor. Metode de contraceptie si anticonceptionale. Pilulele contraceptive si contraceptia naturala. Calculati data urmatoarelor menstruatii si folositi metoda naturala de contraceptie in loc de anticonceptionale.
Anticonceptionale: Efecte negative
ATENTIE!
Cu grapefruit-ul nu-i de glumit.
Interactiunea sucului de grapefruit cu anumite medicamente poate avea efecte negative, in special la nivelul rinichilor, sau poate fi chiar fatala.
O femeie care ia anticonceptionale si, totodata, bea mult suc de grapefruit poate ramane insarcinata pentru ca acest suc anihileaza efectul pilulelor.
Nu este indicat sa combinati sucul de grapefruit nici cu antidepresivele, antibioticele si medicamentele pentru boli cardio-vasculare. Daca vreti sa stii ce se intampla daca faceti acest lucru, cititi in continuare.
O persoana care ia antidepresive, daca mai adauga si grapefruit in cantitati mai mari poate sa simta ca are prea putina sau prea multa energie, in functie de medicamentele luate.
Combinandu-l cu antibiotice te poti trezi cu diaree sau poti lungi boala pentru ca antibioticele isi vor diminua efectul. Medicamentele pentru inima nu-si mai fac efectul, tensiunea ramane tot ridicata si ritmul batailor inimii neregulat. Pentru cei care adora sucul de grapefruit, care este mai concentrat in substante decat este fructul in sine, este recomandat sa se abtina pe parcursul tratamentului.
Mai grav este cazul unui barbat din Florida care lua medicamente pentru scaderea nivelului colesterolului si bea 2-3 pahare de suc de grapefruit pe zi. Dupa doua luni a decedat. Asa ca, in anumite conditii, sucul de grapefruit poate fi o arma mortala.
Medicii incearca sa atraga atentia asupra evitarii combinarii grapefruitului cu medicamente, mai ales ca in multe diete de slabire grapefruitul este indicat in cantitati mari.... mai mult...[1]